Najava

18. 11. 2022

Problem podele vlasti

Ako je prethodni saziv Skupštine Srbije bio nelegitiman, jer u njemu nije bilo opozicije, kako se zove ovaj u kojem vladajuća većina kao glavni zadatak vidi suzbijanje kritičkog mišljenja, napade, ponižavanje i vređanje opozicionih poslanika, jedno je od glavnih pitanja za direktorku CRTE Vukosavu Crnjanski, gošću FoNetovog serijala Kvaka 23.

U razgovoru čija će centralna tema biti rad parlamenta, među pitanjima je i da li u Srbiji danas uopšte  postoji podela vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku.

U uvodnom prilogu urednice FoNeta Tamare Skrozza o atmosferi u Skupštini Srbije i njegonom dosadašnjem učinku govore poslanica iz Ne davino Beograd  Biljana Đorđjević i poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović.

Studijski intervju, zajedno sa tematskim prilogom, biće objavljen u nedelju na portalu www.kvaka23.rs i na istoimenom YouTube kanalu.

Integralna verzija biće distribuirana i mreži lokalnih TV stanica u Srbiji, dok će petominutni izvodi iz intervjua i tematski prilog biti zasebno objavljeni na društvenim mrežama Facebook i Twitter, kao i u rubrici Kvaka 23 na portalu www.fonet.rs.

Podkast verzija emisije biće dostupna na portalu www.fonet.rs i stranicama Kvaka 23 na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

FoNet će pisane verzije intervjua i tematskog priloga, zajedno sa video, audio klipovima i fotografijama, objaviti u svojim redovnim agencijskim servisima vesti. (kraj) def

Nema komentara.