Najava

24. 05. 2024

Posledice jedne rezolucije

Da li je genocid krivičnopravna ili politička kategorija podložna proizvoljnim tumačenjima, da li postoji kolektivna krivica za ratne zločine i da li su, posle rezolucije UN, mogući zahtevi za ukidanje Republike Srpske, reviziju procesa BiH protiv Srbije i naknadu ratne štete, pitanja su za advokata Novaka Lukića, gosta FoNetovog serijala Kvaka 23.

U uvodnom prilogu urednice FoNeta Tamare Skrozza o ovim temama govore profesor međunarodnog javnog prava Dejan Mirović i Marko Milosavljević iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Integralna verzija biće u nedelju distribuirana i mreži lokalnih TV stanica i portala u Srbiji, dok će petominutni izvodi iz intervjua i tematski prilog biti zasebno objavljeni na društvenim mrežama Facebook i Iks, kao i u rubrici Kvaka 23 na portalu www.fonet.rs.

Podkast verzija emisije biće dostupna na portalu www.fonet.rs i stranicama Kvaka 23 na društvenim mrežama Fejsbuk i Iks.

FoNet će pisane verzije intervjua i tematskog priloga, zajedno sa video, audio klipovima i fotografijama, objaviti u svojim redovnim agencijskim servisima vesti. (kraj) def

Nema komentara.