Vesti

Beograd 16. 07. 2019

Sporazumi Srbije i Francuske

Delegacije Srbije i Francuske razmenile su danas pet dokumenata, a među sporazumima koji su potpisani su i oni o isporuci raketa "mistral", kao i izjava o namerama o realizaciji projekta izgradnje beogradskog metroa.

 

Među sporazumima koji su potpisani su sporazum o kinematografskoj delatnosti, kao i sporazum dve vlade  ostatusu francuske škole u Beogradu.

Potpisani su sporazumi o saradnji Javnobeležničke komore u Srbiji i Visokog saveta javnih beležnika Francuske, kao i komore javnih izvršitelja Srbije i Nacionalne komore javnih izvršitelja Francuske

Potpisani su sporazumi o saradnji izmeðu kompanije Šnajderelektrik i Beogradskog univerziteta, kao i te kompanije i Univerziteta u Novom Sadu.

Potpisan je sporazum o saradnji u oblasti stripa, administrativni sporazum o saradnji u oblasti reforme javne administracije, upravljanja ljudskim resursima  iprofesionalnom obrazovanju, kao i administrativni sporazum u oblasti sporta.

Potpisan je sporazum o saradnji Ministarstva prosvete, Ambasade Francuske i Francuskog instituta u Srbiji u borbi protiv predrasuda i diskriminacije u obrazovnom sistemu, kao i sporazum u oblasti nastave francuskog jezika.

Potpisan je sporazum o donaciji EVOFINDER, pismo o namerama između francuske i srpske carine, ugovor o otkupu toplotne energije između Beočista energija i Beogradske elektrane.

Potpisan je ugovor sa kompanijom MBDA o isporuci raketa"mistral", Tehnički sporazum Ministarstva odobrane za ugovor sa MBDA.

Potpisana je izjava o namerama o realizaciji projekta izgradnje beogradskog metroa, memorandum izmeðu Beogradskog vodovoda i kanalizacije i kompanije Veolia, memorandum o sradnji izmeðu RTE i EMS AD.

Potpisan je protokol o namerama između Akuo Energy SAS, IELOIE Balkan Renewble Energy i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, protokol o namerama izmeðu Preparco i AKUOEnergy SAS za finansiranje vetroparka Dasiadi i Protokol o namerama za razvoj projekata dubinske geotermike u Srbiji.

FoNet

Nema komentara.