Vesti

Hag 24. 07. 2019

Odbrana ćutanjem

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj branio se ćutnjom i na taj način je završeno njegovo današnje ispitivanje pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu u svojstvu osumnjičenog, prenela je Slobodna Evropa.

Haradinaj je nešto pre 10 časova ušao u zgradu suda, a posle njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.

"Danas sam se javio kao osumnjičeni, kako bih ispunio zakonsku obavezu na osnovu poziva Specijalnog tužilaštva. Dobio sam pravni savet da ne odgovaram na pitanja. Time sam završio obavezu prema sudu. Druge obaveze nemam", kazao je Haradinaj po izlasku iz zgrade tužilaštva.

Istakao je da nije upoznat zbog čega je tačno pozvan u Specijalno tužilaštvo.

"Tražili smo objašnjenje, ali ga nismo dobili, radi se o mojoj ulozi u OVK, ali ništa konkretno. Nisam dobio konkretne informacije, osim toga da se priča o mojoj ulozi u OVK", kazao je Haradinaj, dodavši da ne očekuje podizanje optužnice.

Istovremeno, i bivši predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići stigao je danas u zgradu Specijalnog tužilaštva u Hagu da bi bio ispitan.

FoNet/RSE

Nema komentara.